Өндіріс

Жеке жүзім алқабында өсірілетін мерло, шардоне, саперави, рислинг, ркацители, кульджинский, баян-ширей, мускат деп аталатын жүзімнің 8 сұрыпынан шарап жасалады. Ұнтақ тәрізді өнімдерді және басқа қоспаларды өндірісте қолданбаймыз. Жартылай құрғақ және жартылай тәтті шараптарды өндіру үшін табиғи концентрленген жүзім сөлін қолданамыз.

01

01

01

Жүзімді жинау және жүзім шырынын алу
Алматы облысының жүзім алқаптарында өсірілген жүзімнен жүзім шырынын аламыз. Құнды сұйықтықтың бірде-бір тамшысын жоғалтпау біз үшін маңызды. Сондықтан біз нәзік жүзім шоқтарын жаншымау үшін астықты шағын жәшіктерге қолмен жинаймыз.

02

02

02

Жүзім шырынын ашытуға жіберу
Жүзім шырыны тат баспайтын болаттан жасалған немесе ішінен шыны эмальмен жалатылған арнайы технологиялық ыдыстарда ашытылады. Осы процесс барысында сұйықтықта алкогольді градус пайда болады, ал жүзім сөлі шарапқа айналады.

03

03

03

Шарап материалын қалдықтан тазалау
Жүзім шырыны ашып болғаннан кейін түбінде ашытқы қалдық пайда болады. Сұйықтықты басқа ыдысқа ұқыпты құямыз — қалдықтан алып, сүзгілейміз, ашық рең береміз және купаждауға дайындаймыз.

04

04

04

Дайындаған шарап материалы зауытқа жіберіледі

05

05

05

Шарап материалын демалуға жіберу
Алынған шикізатты зауытқа жібереміз. Онда шарап материалы тасымалдаудан кейін бірнеше күн «демалады».

06

06

06

Шарапты желімдеу
Желімдеу — бұл сұйықтыққа желімделетін затты батыру көмегімен абсорбциялау- шарапты қалдықтардан, бөтен дәмнен және дұрыс емес түстен тазалау бойынша технологиялық процесс. Осы процедура барысында шарап тұрақты болады және жылдам пісіп жетіледі.

07

07

07

Шарапты сүзгілеу
Желімдеуден кейін шараптан барлық заттарды жоямыз және қалдықтарды толығымен жою үшін сұйықтықты сүзгілейміз. Осы кезеңде шараптың түсі күрең қызыл түске өзгереді, мұны жарық арқылы көруге болады.

08

08

08

Демалу және шарап күтімі
Сусын демалу барысында барлық табиғи қасиеттерін сақтау үшін зертхана шараптың физикалық-химиялық көрсеткіштерін сақтайды және бақылайды.

09

09

09

Шарапты купаждау
Шарапты бөтелкеге құяр алдында әртүрлі уақытта жиналған астық пен сұрыпты араластырамыз. Осылайша бірегей дәмдік үйлесімге қолжеткіземіз және шараптың бүкіл ерекшелігін көрсетеміз.

10

10

10

Салқынмен өңдеу
Шарапты -10 градус Цельсий бойынша салқынға орналастырамыз. Осы процесс барысында шараптан қалдық шарап тастары тұнбаланады.

11

11

11

Қосымша сүзгілеу
Салқынмен өңдегеннен кейін құюға төзімді купажды сүзгілейміз және құю үшін қысымы бар ыдысқа жібереміз.

12

12

12

Сусынды құю
Толық тазалаудан өткен және ақаулардың жоқтығы тексерілген таза бөтелкелерге 5 градустан жоғары емес температурада сусынды құямыз. Осыдан кейін «бракераж» процесін жүргіземіз — ақаудың бар-жоқтығын тексеру үшін жарық экранда әрбір бөтелкені тексереміз. Сусынды бөтелкелерге ұқыпты құямыз және дүкендерге жібереміз.

Саяхатқа келіңіз

Экскурсия құны — бір топтан 20 000 теңге. Топта — 10 адамға дейін. Экскурсияға бару үшін 392 22 54 нөміріне жазыңыз немесе қоңырау шалыңыз.

Рахмет!

Біз сізбен хабарласамыз