Өндіріс
Біздің әйгілі маркалы коньякты тұқым қуалаған бөшкешімен қолымен жиналатын еменнен жасалған бөшкелерде сақтаймыз. Еменнің көмегімен біздің мәртебелі сусын өзінің бірегей дәміне ие болады. Коньяк дистилляты 6 жылдан 14 жылға дейін сақталады – мұндай істе төзімділік пен сабырлық өте маңызды. Қарапайым коньяк емен қалағынан жасалған ыдыстардың арқасында өзінің дәміне ие болады.
01
01

Жүзім жинау және шарап материалын дайындау
Коньяк үшін ақ сұрыпты жүзімдерді жинаймыз: рислинг, кульджинский, баян-ширей, ркацители. Сондықтан нәзік жүзім шоқтарын жаншымау үшін астықты шағын жәшіктерге қолмен жинаймыз.
02
02

Коньяк спиртін алу
Арнайы вакуумды аппаратта үздіксіз құйынды ағынның көмегімен шарап материалын коньяк спиртіне айналдырамыз. Осы технологияның арқасында коньяк спирті теңгерімді және таза күйге өзгереді.
03
03

Коньяк спиртін сақтау
Маркалы коньяк қолмен жасалған емен бөшкелерде 6 жылдан 14 жылға дейін сақталады. Қарапайым коньяк емен қалақтарынан жасалған эмальданған ыдыстарда 3 жылдан 5 жылға дейін сақталады.
Қалқан — 50 жылдан жоғары ағаштан жасалған емен тақтайлары. Мұндай процедура коньякқа бірегей мәртебелі дәм береді.
04
04

Купаж — сұрыпты араластыру
Сусынның бірегей дәміне ие болу үшін порциясын сақтаумен әртүрлі топтамадан алынған коньяк спиртін араластырамыз. Біздің технолог нәтижесі керемет болу үшін дегустациян жүргізеді. Кейін — оған жұмсартылған тазартылған суды қосамыз.
05
05

Коньякты демалуға жіберу
Купаждан кейін коньякты эмальданған ыдыстарда демалуға жібереміз. Осы кезеңде коньяк барлық компоненттермен ассимиляцияланады және өзінің толық құнды дәміне ие болады.
06
06

Коньякты салқынмен өңдеу
Сусынды коллоидты бөліктерден тазалау үшін оны 3−10 тәулік бойы минус 10 градустан минус 12 градусқа дейінгі температурада салқынмен өңдейміз.
07
07

Сүзгілеу және тазалау
Коньякты сығымдаушы-сүзгілерден өткіземіз. Осылайша сусын толығымен тазаланады және «жылтыратылған» сәнді жылтырға ие болады.
08
08

Коньякты бөтелкелерге құю
Толық тазалаудан өткен және ақаулардың жоқтығы тексерілген таза бөтелкелерге сусынды құямыз. Осыдан кейін қабыршақтан жасалған тығынмен бөтелкені, термиялық бекіткен қалпақшамен тығындап, бракеражға жібереміз — бөтелкенің механикалық ақаулығына жол бермеу үшін арнайы экран арқылы әрбір бөтелкені тексереміз. Сусынды бөтелкелерге ұқыпты құямыз және Сосын коньякты дүкендерге жібереміз.
Саяхатқа келіңіз
Экскурсия құны — бір топтан 20 000 теңге. Топта — 10 адамға дейін. Экскурсияға бару үшін 392 22 54 нөміріне жазыңыз немесе қоңырау шалыңыз.
Рахмет!
Біз сізбен хабарласамыз